maanantai 30. heinäkuuta 2007

Veikkausliigan otteluohjelma

Pienen tauon jälkeen (työkiireet) palataan jälleen ruotuun.

Täytyy jälleen ihmetellä Veikkausliigan otteluohjelman solmukohtia. Tepsillä on menossa yli puolen kuukauden tauko liigapeleistä, keskellä kuuminta kesäkautta. Osa muistakin liigajoukkueista on tauolla; keskellä kuuminta kesäkautta, kun näillä leveysasteilla olisi paras aika pelata futista. Maajoukkuetauot ovat tietysti asia erikseen, mutta huvilomia en ymmärrä. Kaikki ei voi olla kohdallaan, jos liigajoukkueet joutuvat keskellä kesää pelaamaan harjoitusotteluita divarijengien kanssa pitääkseen pelituntumaa yllä. Kyllä sarjaohjelma pitäisi tasata siten, että kaikilla joukkueilla on koko ajan suunnilleen sama määrä pelejä, jotka pelataan tasaisesti. Ei esimerkiksi Tepsin tämän kauden mallilla, jossa ensin pelataan lähes koko ajan kahta peliä viikossa ja yhtäkkiä huilataan pari viikkoa.

Ville Iiskolan loppukauden lainasopimus KuPSiin mietityttää. Hyvä ratkaisu hankkia Villelle peliaikaa, mutta onkohan paluuta Turkuun enää odotettavissa? Iiskolan sopimus loppuu tähän kauteen, jonka hän siis lopettaa Kuopiossa. Peliaikaa Turussa ei ole herunut, ja taustalla odottelee jo lupaava Lucas Hradecky. Iiskolassa on kyllä potentiaalia, ja kaverin istuttaminen vaihtopenkillä on kynttilän pitämistä vakan alla. Itse en usko Iiskolan enää palaavan Tepsin vaihtopenkille.

Mitä kokoonpanoon tulee, oli hyvä veto lähettää Vellamo, Tuomanen, Haijanen ja Hakala hakemaan pelituntumaa LoPasta. Tätä lisää ehdottomasti. Tepsin kohdalla farmijengi Ykkösessä olisi hieno juttu, mutta vaihtoehdot taitavat olla vähissä. KaaPon profiilinnostoa odotellessa. Tämän kauden Kakkosen B-lohkon voittajasta ei taida olla epäselvyyttä, mutta parin vuoden sisällä KaaPon toivoisi olevan kovaa valuuttaa.

Ai niin, olihan tässä myös tapaus Huttunen, joka syytti Hakan UEFA Cup -karsintojen ensimmäisen kierroksen osaottelun tappiosta FC Rhylille John Allenia. Naurettavaa kitisemistä. En ymmärrä, millaisena hyvä veli -yhteisönä Huttunen (ja moni muu) Suomen futista pitää. En keksi yhtään hyvää syytä, miksi kilpailevan jengin valmentajan pitäisi auttaa menestymään. Sitäpaitsi, FC Rhyl on jengi, jonka Hakan luulisi kaatavan ilman ennakkotietojakin. Pää kiinni ja palloa maaliin, se on huomattavasti helpompi tie seuraavalle kierrokselle kuin protestit ja julkinen itku.

PS. Tsekatkaa myös Jari Nikkolan ylläpitämä Nikkola MEDIA -blogi, jossa myös seurataan Tepsin edesottamuksia (ja paljon muuta). Ja Jarille tattista vaan tuesta.
http://nikkolamedia.blogspot.com/

Ei kommentteja: