sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Heinäkuun siirtoikkuna

Tämän viikon IS Veikkaaja kertoo Mixun treenauttavan koepelaajia. Nimiä ei mainittu, mutta uutinen osoittaa, että vahvistuksia saattaa olla tulossa, mikä antaa varmasti nykyisellekin jengille potkua ahteriin; kaikille pitäisi tulla selväksi, että avauskokoonpanon paikka ei ole kirkossa kuulutettu.

Kirjoittajan mielestä ainakin keskuspuolustus kaipaa vahvistusta. Jussi Nuorela on hidastumaan päin ja Heinikangas ehtii mutkatta ottaa kauden mittaan vielä yhden pelikiellon.Ville Lehtosen polvi lienee jo pelikunnossa, mutta loukkaantumisen jälkeen tuntuma lienee täysin hukassa. Tämän lisäksi Lehtonen ei ole pelannut tällä kaudella peliäkään, mikä ei paranna tilannetta. TPS oli jo Pohjois-Irlannin U-21 -maajoukkueen toppari David Maradona Armstrongin perässä, mutta Armstrong lähti edustamastaan Heartsista lainalle Skotlannin kakkosdivarin Cowdenbeathiin. Harmi, sillä Cowdenbeathin kannattajat ovat ylistäneet Armstrongin viime kauden otteita Cowdenbeathissa viime kauden samantapaisen lainadiilin aikana.

Tepsiin yhdistettyjä huhuja:

Janne Hietanen, AC Oulu: Olisi selkeä vahvistus puolustuslinjaan. Topparina omimmillaan, mutta pystyisi pelaamaan myös vasempana pakkina Sarajärven tilalla. Lisäksi AC Oulu talousvaikeuksissa ja raha varmasti kelpaisi. Tosin Hietasen perässä on ilmeisesti myös Sturm Graz, eikä Tepsillä taida juuri olla saumoja siinä kilpailussa. Etenkin, kun Hietanen on kertonut pelaavansa Suomessa vain Oulussa.

Mathias Lindström, Tampere United: Huhut Lindströmistä koskevat ilmeisesti ensi kautta. Veikkausliigan huipputoppareita, sopimus TamU:n kanssa päättyy tähän kauteen. Olisi selkeä vahvistus. Unohtaa ei tietenkään sovi inter -taustaa, mikä tepsiläisten silmissä heikentää Lindströmin statusta, mutta tekisi samalla Lindströmistä loistavan kaappauksen (ja lupaisi kuumia derbyjä ensi kesäksi).

Sampo Koskinen, Sandefjord: Peliaikaa ei ilmeisesti ole juuri herunut. Sopimus kattaa myös ensi kauden, mutta Sandefjord on tällä hetkellä Tippeligaenin jumbona - mikä olisi motivaatio pelata Norjan divaria? Suomessa Koskisesta saattaisi olla kiinnostunut myös pelaajan vanha seura FC Honka, jonka luottotoppari Roope Heilalan sopimus loppuu tähän kauteen.

Tuomas Haapala, Sandefjord: Sama seura. Sopimuksen kestosta en tiedä. Toisaalta Tepsillä ei suurta tarvetta keskikenttäpelaajalle ole; kokoonpanossa jo Valakari, Ady, Cleaver, Tuomanen, Hämäläinen, Haijanen ja mahdollisen topparin hankinnan jälkeen on vielä mahdollisuus nostaa Heinikangaskin keskikentälle.

Keijo Huusko, Strømsgodset: Vaihtoehto kärkeen, kilpailu saattaisi samalla pakottaa Mikko Paatelaisen skarppaamaan tekopaikoissa. Mahdolliset ensi kauden europelit saattaisivat toimia houkuttimena, mutta Huusko ei siltikään vaikuta todennäköiseltä vaihtoehdolta. Palkkaa kertynee Norjassa enemmän, ja Huusko on joukkueelleen tärkeä pelaaja.

Ei kommentteja: