tiistai 17. heinäkuuta 2007

KooTeePee -pelin puruja

Tulihan se voitto sieltä, ja vielä hyvällä pelillä. Nyt kentällä näytti taas olevan se kunnon Palloseura.
Täysin ansaittu voitto, tosin peli saatiin taas aivan liian tiukaksi. Paikkojen perusteella Tepsin olisi pitänyt johtaa peliä toisella jaksolla ainakin 4-1, mutta tehottomuus kostautui ja KooTeePee tasoitti. Loistavan illan pelanneelta Ääritalolta todella upea suoritus, ja voittomaali meni kyllä täysin oikealle miehelle.

Iiskola maalissa yllätti täysin. Lehtovaaran piti ilmeisesti olla jo parantunut vammastaan (pelasi loukkaantumistilanteen jälkeenkin Espoossa kokonaisen toisen jakson) eikä vakavammasta pitänyt olla kyse. Lisäksi Iiskolalle turhan helppoja takaiskumaaleja Kotkassa. Joka tapauksessa maanantaina Kupittaan nurmella Iiskolalta ihan kelpo esitys.

Puolustuksessa positiivinen yllätys oli Sarajärven penkittäminen - negatiivinen puolestaan se, että korvaajana oli Tursas. Johan viime kaudella nähtiin, että paljon saa tapahtua ennen kuin kaverista on liigapelaajaksi. Ei vieläkään 21-vuotiaana iällä pilattu, mutta nyt pitäisi jo kehityksen näkyäkin jossain. Edelleen ehdotan Vellamon kokeilemista.
Pelin loppuvaiheilla ehdin jo todeta, että toppari Nuorelakin on pelannut ihan mukiinmenevän pelin, mutta sieltähän se tuli taas. Joku voi väittää, että Jallullakin oli osansa Inutilen maaliin, mutta paskan marjat. Heinikangas saattoi päästää Pukin syöttämään turhan helposti, mutta hätää ei olisi vieläkään pitänyt olla. Niin vain Nuorela kuitenkin antoi rankkarialueella Inutilen kääntyä, ja seurasi itse mukavasti perseellään istuen vokaalien tasoitusta. Onneksi Ville Lehtonen on kuntoutumaan päin, ansaitsisi ehdottomasti mahdollisuuden.
Jallulta sen sijaan mielestäni loistava peli; lukuisia katkoja puolustuspäässä, ja upeat tehot hyökkäyspäässä. Todella hyvää ilmapeliä.
Rähmöseltä ei mitään ihmeitä muttei nähdäkseni pahoja kämmejäkään, bonuksena hyviä laitanousuja.

Keskikentällä Valakari osoitti, miksi on tärkeä joukkueelleen. Pelaa kyllä ilkeästi ja on todellakin rikkova pelaaja, mutta oikein loistava sellaisena. Maanantaina näytti myös tietävän, milloin kannattaa rikkoa.
Hämäläiseltä hyvä peli, Tepsin rakentavin pelaaja. Hyviä syöttöjä ja pirteää peliä. Vaihto taisi johtua taktisista syistä, onhan tilalle tullut Tuomanen enemmän puolustavan roolin pelaaja. Jukkikselta samaten hyviä riistoja ja katkoja, mutta pelinrakentelu kyllä tyrehtyi.
Cleaverilta ehkä ladin kauden paras peli, erikoismaininta hienosta maaliin johtanesta keskityksestä.

Kotkan -pelin esityksillään Hakala saattoi olla paikkansa ansainnut (itse en kyseistä matsia nähnyt), mutta uskallan väittää, että ilman Ääritalon maanantaista huippuiltaakin olisi penkki taas MyPa- peliin kutsunut. Ihan yritteliästä ja pirteää peliä Hakalalta ja pääsi myös muutamaan kertaan hyvin vastustajasta ohi, mutta mitä hiton hyötyä siitäkin on, jos syöttö annetaan aina vastustajalle?
Onelta hiukan tehoton esitys ja liikaa harhasyöttöjä. Lisäksi Armand täytyy saada voittamaan pääpalloja. On totta, ettei lähes kahden metrin varsi automaattisesti tarkoita vahvuuksien olevan pääpelissä, mutta edes muutama pääpallo olisi silti hyvä voittaa. Maanantaina One näytti lähinnä painavan päänä alas pallon tullessa sopiville korkeuksille.
Paatelainen. Kuinka hyvä paikka tarvitaan, että Migu tekee maalin? Ensimmäisellä jaksollakin ainakin kaksi avopaikkaa, muttei tuloksia. Ansaittu kentältävaihto, joka samalla osoitti, ettei valmentajan pikkuveljenkään kohdalla ole kyse suojatyöpaikasta.

Mixulle on nostettava hattua loistavista vaihdoista. Ääritaloa lienee turha mainitakaan, huikea esitys.
Haijaselta mukiinmenevää peliä, mutta maali olisi melkein pitänyt lakaista, paikkoja nimittäin oli. Kuitenkin selvästi parempi esitys kuin Paatelaisella.
Tuomasesta tulikin jo mainittua aiemmin.

Voitto alla on selvästi helpompaa siirtyä kolmen viikon tauolle. Seuraavassa kolmessa matsissa vastustajat ovatkin jo eri luokkaa (MyPa, TamU, Haka) ja niillä on kosolti merkitystä mitalijahdin kannalta. Siksi hyvä saada voitto alle ja itseluottamus koholle.