sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

ENNAKKO: TPS - FC KooTeePee 16.7

Huomenna vastassa vokaalit uudemman kerran. Nyt alkaa olla pakkovoiton paikka, FC Haka pisteen edellä pelin vähemmän pelanneena ja Honka pisteen jäljessä kaksi peliä vähemmän pelanneena. Neljäs tappio kertoisi muutenkin karua kieltä.

Viikon takainen tappio tarkoittaa ainakin sitä, että tähän peliin lähdetään vähän helkutisti nöyremmällä asenteella. Totuus on, että Tepsin materiaali on selkeästi sarjan häntäpäähän ennakoidun KooTeePeen vastaavaa parempi. Nyt pelataan tärkeitä pelejä mitalitaiston kannalta, ja pisteiden keräämisen suhteen heikompien joukkueiden voittaminen on perusedellytys.

Turun Sanomien 90 minuuttia -liite (laatujulkaisu muuten) ehdottaa Tepsin kokoonpanoksi seuraavaa:

Lehtovaara; Sarajärvi - Nuorela - Heinikangas - Rähmönen; Cleaver - Valakari - Ady; Ääritalo - One - Paatelainen

Olisi korkea aika kokeilla Vellamoa Sarajärven tilalla. Sarajärvi on hidas ja jatkuvasti pihalla kuin huora kirkossa. Tsekatkaa joku Iltalehden netti-tv:stä Tepsin viime pelien koosteet ja kertokaa, missä pelissä viimeksi Sarajärven puolelta ei olla noustu maalintekoon. Tepsin nollapelejä ei lasketa.

Samoin Ady saisi aloittaa penkiltä. Mielestäni ideaalitilanne olisi päästää Ady ehkä noin puoleksi tunniksi kentälle toisella jaksolla, jolloin saisi aiheutettua hässäkkää vastustajan päähän. Joskus Ady kyllä lataa pallon 20 metristä yläputken alle vastustajan verkkoon, mutta yleensä rakastaa palloa aivan liikaa ja hidastaa peliä aivan liikaa. Samaten Adyn erikoistilanteet ovat todella yliarvostettuja; joskus lapikkaasta lähtee se nappikulmuri tai -vapari, mutta yhtä onnistumista kohti Ady tuhlaa helposti 4-5 erikoistilannetta. Huippuna osuma yhden (!) pelaajan muuriin Espoossa. Adyn tilalle Hämäläinen, kiitos.

Paatelaisella rupeaa olemaan näytön paikat. Jaron kannattajien ajatukset Migun viime kaudesta pätevät myös tähän kauteen; niillä paikoilla, joita Paatelaiselle on tarjottu, pitäisi maalimäärän olla selvästi suurempi. Tuoreessa muistissa esimerkiksi TamU -ottelun avopaikka tappioasemassa, josta Migu puski ohi.

Nyt joukkue on jälleen saatava pelaamaan, tai mitalijuna karkaa.

Veritas Stadion 19:00
Urheilukanava 18:30

VEDONLYÖNTI

Veikkaus: TPS 1,50 - tasapeli 3,50 - KooTeePee 5,45
Sky Bet: TPS 1,53 - tasapeli 3,50 - KooTeePee 5,50
PAF: TPS 1,45 - tasapeli 4,20 - KooTeePee 6,70
Expect: TPS 1,50 - tasapeli 3,95 - KooTeePee 6.25

Ei kommentteja: