maanantai 6. elokuuta 2007

ENNAKKO: TPS - MyPa 6.8

Huili on jälleen ohi ja hyvä näin.
Toivoa sopii, että joukkue on huipputikissä, koska tänään pelataan kuuden pisteen peli. MyPa on pisteen Tepsiä perässä sarjanelosena, ottelumäärän ollessa niinikään sama.

MyPa otti viime viikolla tyylikkäästi 5-0 vierastappion HJK:n vieraana. UEFA Cupissa kaatui EB/Streymur rimaa hipoen, ja kaiken kukkuraksi perjantaiksi suunniteltu kotiinpaluu Färsaarilta venyi siten, että takaisin tultiin kolmessa osassa, joista viimeinen kotiutui eilen.
Vaikeista lähtökohdista huolimatta MyPa tulee varmasti kovalla asenteella Turkuun. Europelit painavat päälle, mutta myös mitaleita Veikkausliigasta odotetaan varmasti.
MyPalta ainakin Niki Helenius ja Vasile Marchis ovat varmuudella sivussa. Mikko Hyyrystä vaivaa jonkinlainen kuume, ja pelaaminen on epävarmaa. Hyyrynen on ollu hyvässä vireessä viime aikoina ja sikäli hänen puuttumisensa olisi Tepsin onni, mutta toisaalta olisi myös kiinnostava nähdä ja kuulla yleisön reaktiot Hyyrysen esiintyessä entisellä kotikentällään.

Tepsi pääsee peliin parhaalla kokoonpanollaan, lukuunottamatta todennäköisesti sitä kuuluisaa vasemman pakin murheenkryyniä. Nimittäin uskon ja pelkään, että Sarajärvi ottaa taas kyseisen tontin eikä Vellamo vieläkään saa tilaisuuttaan. Vellamo taitaa sitäpaitsi olla ainoa Tepsin tämänkautinen vasenpakki, joka on pelannut hyvän pelin (toukokuussa MyPa-voitto ja vieläpä hieno maali).
Maalilla jatkanee Lehtovaara. Kilpailu on Moisanderin tultua varmasti kiristynyt, mutta Lehtovaaran syrjäyttäminen on iso urakka.
Turun Sanomien 90 Minuuttia -liite ehdottaa keskikentän kolmikoksi trioa Cleaver - Valakari - Hämäläinen, joka vaikuttaa hyvältä ratkaisulta. Kärjessä Onelta on lupa odottaa jo tehoja heikomman kauden jälkeen, Paatelaisesta puhumattakaan.

Kotiedun, levon ja MyPan vaikean valmistautumisen turvin TPS:n voi nostaa ennakkosuosikiksi. Helppoa peliä ei kuitenkaan todellakaan ole odotettavissa.

Veritas Stadion 18:30

VEDONLYÖNTI:

Veikkaus: TPS 2,05 - tasapeli 2,10 - MyPa 3,05
Sky Bet: TPS 2,20 - tasapeli 3,25 - MyPa 2,87
PAF: TPS 2,10 - tasapeli 3,25 - MyPa 3,40
Expekt: TPS 2,10 - tasapeli 3,30 - MyPa 3,35


1 kommentti:

Jari Nikkola kirjoitti...

Vellamo oli viime kaudella yksi Tepsin parhaita pelaajia, sikälikin pelipaikka luulisi löytyvän. Toisaalta pakka jaettin tältä kohdin rajusti uusiksi Valakarin tultua. Eikä Valakarin asemaa jengissä kiista varmaankaan kukaan.

Turre Tursas pelasi MyPaa vastaan mielestäni hyvä ottelun. On silti totta, että vasemman laitapakin tontilla ei ole viime vuosina liikaa huippuesityksiä nähty. Nikke Moisander olisi järjettömän kova lisä tähän porukkaan.