maanantai 24. syyskuuta 2007

ENNAKKO: TPS - FC Viikingit 24.9.2007

Pelin henki on melko selvä: tänään on otettava voitto. Viikingeillä ajatukset ovat varmasti hyvin samansuuntaiset, koska vuosaarelaiset ovat karsijan paikalla viisi pistettä Jaron perässä (tosin kaksi matsia vähemmän pelanneena). Mitään ei siis ole tulossa ilmaiseksi.

Tepsin trendi ennakkoon heikompia vastaan oli viime kaudella surkea: viime kaudella sarjapaikastaan karsinut Jaro voitti Tepsin kahdesti ja sarjasta pudonnut KuPS otti Palloseuralta neljä pistettä. Tälläkin kaudella Jaro otti kotonaan voiton. Häntäpään joukkueita vastaan on siis skarpattava.

Kesäkuussa Helsingissä TPS voitti Viikingit, vaikka pelasi pitkään vajaalla. Tuolloin TPS:llä ei ollut todellista hätää, ja yhdeksälläkin miehellä aiheutettiin Viikkareille vaikeuksia. Samanlainen asenne on toivomuslistalla tänään.

Puolustuslinjassa toivoisi Kikon debytoivan topparina. Olettaen, että hän osoittautuu vahvistukseksi, voidaan puolustukselta odottaa pitävyyttä. Mixu julistaa kuitenkin, että puolustus on pitänyt hyvin, eikä vaihtoihin ole tarvetta. Tätä pitää ihmetellä, sillä kaikki Tepsin yläpuolella olevat joukkueet ovat päästäneet vähemmän maaleja. TPS:n lukema (27) ei ole mairitteleva, ja ilman joitain Lehtovaaran huippupelastuksia kolmenkympin raja olisi ylittynyt.

Keskikentällä olisi syytä hakea hyökkäävää muodostelmaa, eli puolustavamman roolin Jukka-Pekka Tuomanen kannattaisi ehkä jättää avauksen ulkopuolelle. Valakari jatkaa ilman muuta, samoin Cleaver pysynee avauksessa. Keskikentän täydentänee Hämäläinen, jota tosin olisi mielestäni syytä peluuttaa ennemmin Paatelaisen paikalla laidalla. Hyökkäyksessä yllätyksiä lienee kuitenkin turha odottaa, Ääritalo - One -Paatelainen lähtee kaatamaan Viikkareita.

Samaan aikaan MyPa pelaa TV-ottelussa Honkaa vastaan. Kotivoitto toiveissa, sillä Tepsin ero edellä olevaan Honkaan on kolme pistettä. Ennen kaikkea Tepsin on kuitenkin keskityttävä omaan suoritukseen, sillä takana FC Lahtikin saattaa vielä päästä iskuetäisyydelle.

Lämpötilaksi ennustetaan suht lupaavat 15 astetta, ja lippuja on ilmeisesti liikkeellä kiitettävästi. Neljän tuhannen ylitystä katsojamäärässä odottaessa.

Ei kommentteja: